Har du en virksomhed og en strategi i forhold til data?

Annonce

Som privatperson kan det sagtens være nok at kopiere sine vigtige filer over på en kingston USB-stik, men eftersom virksomheder som regel indeholder markant mere betydningsfuld data, så er det ikke altid nok at kopiere sine data på denne simple måde. Nedenunder får du et par tips til, hvad du skal være opmærksom på, når det gælder din virksomhed og jeres data.

 

Hvordan kan data blive tabt?

Sommetider kan tab af data hos virksomheder skyldes uvidenhed og sløseri hos virksomhedens ansatte. De fleste ejere af virksomheder har haft en ansat, som har mistet eller fået stjålet deres telefon til arbejdet. Hvis medarbejderen ikke har sørget for at placere sine data andre steder, så kan det det blive omkostningsfuldt for dig og resten af virksomheden. Eller for den sags skyld hvis datene kommer i de forkerte hænder. Desuden medbringer mange ansatte efterhånden deres egne elektroniske enheder, når de skal arbejde i en virksomhed. På denne måde kan medarbejderen nemt komme til at undgå de sikkerhedsforanstaltninger, som virksomheden har vedtaget.

Hvis uheldet virkelig er ude, så kan tabet af data dog også skyldes decideret tyveri. I disse tilfælde sidder der en hacker på den anden side af skærmen med ilde intentioner.

 

Hvad du kan gøre for at sikre din virksomheds data

Hvis du ikke allerede har en politik angående digital sikkerhed, som skal beskytte data i din virksomheds, så er det tid til at få en. Det er vigtigt, at din løsning er nem for medarbejderen at bruge. Således sikrer du, at mindst muligt bliver forsømt. Dernæst må din løsning meget gerne være automatisk. Medarbejderen skal mærke mindst muligt til din sikkerhedspolitik, for at effektiviteten øges optimalt. Der er mange anbefalinger fra forskellige selskaber, som er værd at kigge nærmere på. Det er ydermere en fordel, hvis medarbejderen kan installere sikkerhedsprogrammet på alle sine elektroniske enheder. Endnu smartere er det, hvis I kan finde enhederne ved hjælp af en GPS-funktion, hvis enhederne skulle blive glemt eller stjålet.

 

Men træd varsomt og langsomt

Det nytter dog ikke noget, at du lægger en 200 siders lang guide omkring digital sikkerhed på alle dine medarbejders skrivebord på mandag. Tag medarbejderne med i beslutningerne og gå langsomt fremad. Alt for store omvæltninger kan virke voldsomme, og hvis du beder dem om at huske for meget, så husker de intet. Derfor så start i det små med en udvidet adgangskode eller en ekstra adgangskode. Det optimerer jeres sikkerhed drastisk, samtidig med at medarbejderen ikke bliver helt rundtosset.

Selvom ovenstående bud er væsentlige er disse tips langt fra nok. Data er yderst vigtige for dig og din virksomhed, og derfor bør du sætte dig grundigt ind i det, inden uheldet er ude. Læs gerne flere tekster på vores side omkring datatab at genskabe date og andre data-relaterede emner.

Udgivet i Uncategorized

Det siger eksperterne

På Download.dk udtaler software-eksperten: "Dette program kan praktisk taget genskabe alt, er let og bruge og den gratis scanning giver et flot overblik over ens muligheder, inden man beslutter sig for et evt. køb heraf. En varm anbefaling af Stellar Windows Data Recovery fra Download.dk.".På DLC.dk har de anmeldt Stellar Windows Data Recovery, hvor de udtaler: "Uden tvivl et af de bedste programmer i genren, som vi har testet her på DLC.dk".

Kompatibel med Chrome, Firefox og Explorer