Tre gode råd – sådan sikrer du dig gode billeder

Annonce

Har du tit tænkt på, at du gerne vil forevige børnenes første jul, den første sommerferie I havde sammen som par eller måske bare den smukke skov, som du til daglig går en tur med hunden i? Men hvordan får man det rette lys, beskæring og motiv med på billedet. Det kan være en udfordring for de fleste, medmindre man virkelig har sat sig ind i det, så her kommer tre gode råd til det gode billede.

Skaf et godt kamera

Hvis du stadig går rundt med et af de små lommekameraer, der var moderne i 00’erne, kan det være, at du skal overveje at skifte det ud med en nyere model. Hvis du ikke har mod på at kaste dig over et spejlreflekskamera, findes der mange smartphones, der tager gode billeder. Det kan dog være lidt af en udskrivning at anskaffe sig sådan en. Og derfor kan det tænkes, at du har brug for et mindre lån til at finansiere den.

Det gode motiv

Når først du har fået anskaffet dig et kamera eller en smartphone, skal du i gang med at tage billeder. Her er det først og fremmest vigtigt at kigge på, at der ikke er noget i baggrunden af billedet, der generer. Sørg for, at dit motiv ikke har en lygtepæl, der stikker ud gennem hovedet eller lignende. Derudover er det vigtigt at fokusere på lyset. Dagslys fungerer som godt fotolys, men er du indenfor kan det være en god idé at slukke det kunstige lys og bruge lyset fra et vindue i stedet. Og så er det ellers bare at skyde løs.

Gem dine billeder

Nu har du brugt tid på at finde det rette motiv og forevige minderne, så nu er det vigtigt, at du også får gemt billederne, så de ikke forsvinder igen. Her får du tre gode råd til, hvordan du sikrer dig, at dine billeder ikke forsvinder mellem fingrene på dig.

Udgivet i Blog
Kompatibel med Chrome, Firefox og Explorer