Årsager til datatab på computeren

Noget af dét, vi frygter allermest i den digitale tidsalder er, at computeren mister al sin data. Mange har efterhånden prøvet det, hvis de har været ude for én af de årsager til datatab, som vi vil liste op for dig i denne artikel. Det er aldrig sjovt, at miste sin data i form af vigtige dokumenter, e-mails og ikke mindst billeder og andet arbejde, man har lavet på computeren.

Hacking

Èn af grundene til datatab på computeren er, hvis man uheldigvis bliver hacket. Det er ikke altid, at man kan forebygge det, da hackere bliver bedre og bedre til at gennemskue de tekniske systemer og koder. Man kan dog sørge for, at lave sine adgangskoder om i ny og næ, samt at undlade at trykke på mails, hvis man ikke kender afsenderen eller ikke har bedt om et nyhedsbrev fra den pågældende hjemmeside. Undgå desuden at klikke dig ind på hjemmesider, som ikke ser helt sikre ud og som du måske allerede godt er klar over er ulovlige.

Virus

Èn af de mest normale årsager til datatab er virus på computeren. Her kan det være en god idé, at have installeret et antivirusprogram på forhånd og også gerne en firewall. For at undgå at få virus i computeren, kan du desuden sørge for, at opdatere dine programmer jævnligt.

Selvskabt datatab

Ofte kan man komme til at miste data, ved selv at have gjort noget forkert. Det kan f.eks. være, at man kommer til at tabe computeren ned i vand, så den kortslutter, eller ned på asfalten eller gulvet, så den fysisk går i stykker. Det kan også ske, at man ved en fejl kommer til at slette nogle filer eller programmer, som er vigtige, hvis man er kommet til at trykke på noget forkert.

Udgivet i Blog